مسؤولین محاکم ولایت بدخشان برای وکلای مدافع آن ولایت سیمینار آموزشی راه اندازی کرد

m_admin
چهارشنبه ۱۴۰۳/۱۱/۲۴ - ۱۴:۳۹
مسؤولین محاکم ولایت بدخشان برای وکلای مدافع آن ولایت سیمینار آموزشی راه اندازی کرد

تحت ریاست محترم مفتی نعمت‌الله (احمدی) رئیس محکمۀ ابتدائیۀ شهری ولایت بدخشان؛ به همکاری قاری عبدالکریم (حنفی) رئیس دیوان امنیت عامۀ محکمۀ مرافعه و مولوی صدیق احمد (قانت) سرپرست دیوان مدنی مرافعه به تاریخ ۳ /۸ /۱۴۴۶ هـ ق به تمام وکلای مدافع آن ولایت، سیمینار آموزشی دایر گردید.
سيمينار  با تلاوت چند آیات از کلام الله مجید آغاز گردید؛ سپس رئیس محکمۀ شهری راجع به تقوی و پرهیز گاری در پرتو احکام شریعت صحبت مفصل نمود.
بعداً روی آجنداء ذیل از قبل تهیه و ترتیب شده بالنوبه صحبت و تبادل نظر صورت گرفت:
۱ـ حسن ظن در میان وکلای مدافع و قضات باید موجود باشد، این ریسمان محکم را تا حد توان خود رها نکرده و از این همبستگی، اتحاد و اتفاق بوجود می‌آید.
۲ـ وکلای محترم در قضایای که شما بحیث مدعی بالوکاله عندالمحکمه قرار می‌گیرید، هیچگاه از حق و عدالت عدول نکنید، آنچه که در پرتو احکام شریعت اسلام و نظریات فقهاء معتبر اسلام می‌باشد، صورت دعوی، اعتراض و دفع اعتراض خویش را در محور شریعت تحریر داشته به محکمۀ مربوطه جهت تعقیب و پیشبرد دعوی تقدیم بدارید؛ زیرا پیروی از حق وظیفۀ انسانی و ایمانی ما و شما می‌باشد، بنابرین ما مکلف هستیم که از این روزنه برای ملت و جامعه خود توقعاتی که در چوکات دین مبین اسلام باشد دریغ نورزیده، تا قناعت آنها را موافق اصول و قانون مرفوع نمائیم.
۳ـ در صورت که وکلای مدافع از طرف مؤکلین شان عریضه تقدیم محکمۀ می‌نمایند، موضوع دعوی و تاریخ عریضه، باید کاملاً در متن عریضه تحریر و بطور واضح درج شود، و از حاشیه روی و سخن های بی مورد جداً جلوگیری بعمل آید و بطور فشرده صورت دعوی خویش را ترتیب نموده به محکمۀ مربوطه بدون تعلل تقدیم بدارید.
۴ـ در مورد صورت دعوی، شرایط عمومی و خصوصی هر دعوی درج شود، در صورت عدم تکمیل شرایط صحت دعوی، حتماً صورت دعوی مسترد گردیده و به صحت آن حکم داده میشود، بناءً از اول شرایط هر نوع دعوی بطور دقیق درج شود.
۵ـ عنوان و تفصیلات آن باهم دیگر همخوانی داشته باشند، اوقات ملاحظات صورت میگیرد که موضوع در عنوان یک چیز و در تفصیلان چیزی دیگری می باشد و از الفاظ های رکیک در اعتراض و دفاعیه، علیه مدعی علیه و قضات خودداری صورت گیرد.
۶ـ از تفصیلات بی مورد در صورت دعوی و دفاعیه اجتناب نموده و نکات اساسی درج شود، به استثناء مناسخۀ و کثرت مدعی‌ بها که تفصیلات بیشتری را ایجاب می‌کند و از تأخیر در جواب استعلام ها، ترتیب صورت دعوی، دفاعیه و اعتراضیه و از تقدیم آنها به محکمۀ جلوگیری نموده و باعث ضیاع وقت محکمۀ و دیگر مراجعین محترم نشوید.
۷ـ بعضی از وکلای محترم در ترتیب صورت دعوی، اعتراض و دفع اعتراض از مردم غریب و بیچاره پول هنگفت بدست میارند، برای وکلای مدافع هدایت لازم داده شد، که بعد از اين حجم دعوی را در نظر گرفته از مؤکلین خود پول بسیار دریافت ننمایند، در این مورد محترم شیخ عبدالحکیم (حقانی) صاحب قاضی القضات و رئیس ستره محکمه در سفرش که قبلاً داشتند توصیه شان همین بود، که بالای مردم مظلوم و بیچاره ترحم صورت گیرد، زیرا مردم ما مردم رنج دیده اند. 
۸ـ بعضی از وکلای در یک وقت چندین قضایای را به وکالت میگیرند، همزمان به تعقیب دعوی نسبتی اش رسیدگی کرده نمی تواند، که باعث تراکم کاری و ضیاع وقت محکمۀ و دیگر مراجعین میشود، در این باره توجه صورت گیرد و عرایض که جهت مرافعه طلبی میباشند، عنوانی ریاست محکمۀ مرافعه تحریر و از آن طریق بمرجع مربوطه اش رجعت داده خواهد شد.
اين سيمينار بعد از هدایات و رهنمائی های لازم به دعا خبر خاتمه يافت.

تازه خبرونه

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۲۴ - ۱۰:۵۸
Background image

د ننګرهار ولايت مرافعه محکمې رئيس په مشرۍ غونډه وشوه

د ننګرهار ولایت مرافعه محکمې عمومي رئیس محترم خلیفه محبوب الرحمن (نقشبندي) په مشرۍ؛ د مرافعه او ښاري ابتدائيه محاکمو قضائي غړو او اداري کارکوونکو په ګډون، په ۲۰/ ۷/ ۱۴۴۷ هـ ق نېټه د. . .

چهارشنبه ۱۴۰۴/۱۰/۲۴ - ۱۰:۵۳
Background image

د کابل ولايت ښاري ابتدائيه محکمې اړوند څلورو زونونو په دوو اونيو کې (۱۲۵۳) دوسيو ته رسېدنه کړې ده

د کابل ولايت ښاري ابتدائيه محکمې اړوند څلورو زونونو په دوو اونيو کې (له ۱/ ۷/ ۱۴۴۷هـ ق څخه تر ۱۶/ ۷/ ۱۴۴۷هـ ق) نېټې پورې (۱۲۵۳) دوسيو ته رسېدنه کړې ده؛ چې جزئيات يې په لاندې ډول دي.
په. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۱۰/۲۳ - ۱۵:۱
Background image

د بلخ ولايت مرافعه محکمې رئيس په مشرۍ د همغږۍ غونډه وشوه

د بلخ ولايت مرافعه محکمې عمومي رئیس محترم شیخ غلام‌الله (عادل) په مشرۍ؛ د ښاري ابتدائیه محکمې، دارالافتاء او تحریراتو رئیسانو، د وثیقو او سندونو د لومړۍ او دویمې حوزې د حقوقو آمرينو او. . .

بیا په خبرونو کی