محترم شیخ عبدالحکیم (حقانی) صاحب قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمه در رأس یک‌ هیئت به ولایت زابل سفر کرد

m_admin
سه‌شنبه ۱۴۰۴/۲/۲ - ۹:۴۶
محترم شیخ عبدالحکیم (حقانی) صاحب قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمه در رأس یک‌ هیئت به ولایت زابل سفر کرد

محترم شیخ عبدالحکیم (حقانی) صاحب قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمۀ امارت اسلامی افغانستان، در ادامۀ سفرهای ولایتی و نظارت و بررسی بر امور محاکم ولایتی، به تاریخ 22/۱۰/۱۴۴۶ هـ ق، در رأس یک‌ هیئت به ولایت زابل سفر کرد. 
قاضی‌القضات و رئیس محترم ستره محکمه در جریان این سفر، ابتدا در ریاست محکمۀ مرافعه با محترم مفتی عبدالجلیل (سفیان) رئیس محکمۀ مرافعه، مفتی فضل‌الرحمن (فضلی) رئیس محکمۀ ابتدائیۀ شهری، شیخ عبدالقیوم (اخندزاده) رئیس محکمۀ نظامی و مسؤولین قضائی و اداری محاکم مربوطه دیدار کرد.
جلسه با تلاوت چند آیات از کلام الله مجید آغاز شد؛ سپس محترم قاضی‌القضات شیخ صاحب سخنرانی کرد و گفت، هدف از این سفر دیدار با مسؤولین محاکم ماتحت، اطلاع از وضعیت آنان، شناسایی نیازهای موجود و دریافت مشورت‌ها و پیشنهادات از مسؤولین و منسوبین برای انجام بهتر امور است.
همین قسم محترم شیخ صاحب افزود، مسؤولیت سنگینی بر دوش همۀ ما قرار دارد، لذا باید تلاش و کوشش خود را برای انجام این مسؤولیت به‌طور کامل به کار ببریم، محاکم برای حفظ اسلام و نظام اسلامی لازم و ضروری است و دوام محاکم تنها با تأمین عدالت ممکن خواهد بود؛ بنابر این مسؤولین محاکم باید امور خود را به نحوی انجام دهند که حق به حق‌دار برسد و مجرم بر اساس جرمش مجازات شود.
علاوه بر این، محترم قاضی‌القضات شیخ صاحب به مسؤولین محاکم هدایات زیر را ارائیه نمود:
1-    برای تحقیق و اجرای حدود و مجازات‌ها، اصولِ توسط الله (جل‌جلاله) تعیین شده‌است و هیچ اختیاری برای تغییر این اصول به ما داده نشده‌است؛ بنابراین در ارتباط به مسائل مربوط باید مطابق اوامر الهی تحقیق صورت گیرد و مجرمین بر اساس اوامر الهی مجازات شوند. در مورد تعزیرات امام و قاضی وقت اختیار دارند که تحقیقات لازم را انجام داده و مجازات مناسب را تعیین کنند، مسؤولین محاکم باید تحقیق کامل در ارتباط به موضوع داشته باشند و سپس مجرم را مطابق جرمش مجازات کنند.
2-    نظام مانند یک خانه است؛ اگر هر عضو خانه وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، خانه جورشده و پیشرفت می‌کند؛ اما اگر اعضای خانواده وظایف خویش را به‌ درستی انجام ندهند، خانه خراب شده و باعث نابودی آن می‌شود.
3-    ارتباط خوب با شورای علما و علمای منطقه حفظ شود؛ تا برخی موضوعات از طریق علمای کرام به صورت صلح‌آمیز حل شوند، با این روش از یک طرف حجم کار محاکم کاهش می‌یابد و از طرف دیگر به مشکلات مراجعین به‌موقع رسیدگی خواهد شد.
4-    باید با تمامی ادارات امارتی هماهنگی کامل داشته باشید تا مسؤولیت سپرده‌شده را به بهترین شکل انجام داده و سبب حفظ نظام اسلامی شوید.
5-    در هر موضوعی باید با طرفین موضوع به‌خوبی رفتار شود، صحبت‌های‌شان به دقت شنیده شود و تمامی معلومات مرتبط با موضوع از آنها گرفته و با دقت مطالعه گردد، محاکم ابتدائیه باید تحقیقات کاملی انجام دهند و سپس حکم صادر کنند، و محکمه عالی باید با دقت فیصله محکمۀ ابتدائیه را بررسی کند.
در پایان جلسه، محترم مفتی عبدالجلیل (سفیان) رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت زابل از محترم قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمه تشکری کرد که برای نظارت بر امور محاکم ولایت زابل و شنیدن نیازهای آنان به آن ولایت سفر کرد.
وی به رئیس محترم ستره محکمه و هیئت همراه‌شان اطمینان داد که تمامی امور مطابق اصول و در زمان تعیین‌شده انجام خواهد شد.
قابل ذکر است که محترم شیخ عبدالحکیم (حقانی) صاحب قاضی‌القضات و رئیس ستره محکمه در مقام ولایت زابل با والی صاحب ولایت، معاون والی، رؤسای شورای علما، ریاست استخبارات و نظارت بر تطبیق فرامین و احکام دیدار کرد، در این نشست، علاوه بر گفتگوهای تفصیلی درباره اهمیت هماهنگی میان محاکم و دیگر ادارات امارتی، توصیه‌های لازم به مسؤولین ارائیه شد.

تازه ترین اخبار

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۲/۲ - ۱۵:۷
Background image

رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت غور از محکمۀ ابتدائیۀ شهری آن ولایت بازدید نمود

محترم شیخ عبدالکریم ابوحمد الله (صمیم) رئیس عمومی محکمۀ مرافعۀ ولایت غور؛ به تاریخ ۱۱ /۱۰ /۱۴۴۶ هـ ق، از محکمۀ ابتدائیۀ شهری آن ولایت بازدید بعمل آورد.
رئيس محکمۀ مرافعۀ در این بازدید. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۲/۲ - ۱۴:۳
Background image

رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت تخار از محکمۀ ابتدائیۀ ولسوالی رستاق آن ولایت دیدن نمود

محترم مولوی محمدیوسف (ابوالوفا) رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت تخار؛ با همراهی مولوی محمد ابوالفضل (رحیم زاد) رئیس دیوان جزاء محکمۀ مرافعه به تاریخ ۱۷ /۱۰ /۱۴۴۶هـ ق از محکمۀ ابتدائیۀ ولسوالی. . .

سه‌شنبه ۱۴۰۴/۲/۲ - ۱۳:۵۳
Background image

خلاصۀ گزارش اجراآت ربع دوم سال ۱۴۴۶ هـ ق ریاست عمومی تدقیق و مطالعات ستره محکمه

ریاست عمومی تدقیق و مطالعات ستره محکمه طی ربع دوم سال 1446 هـ ق اجراآت ذیل را انجام داده‌است:
•    مدققین قضائی طرزالعمل‌های تنظیم اجراآت و فعالیت‌های ریاست‌های عمومی تمیز، دارالافتاء و. . .

بازگشت به اخبار