جلسۀ قضائی و اداری محکمهٔ مرافعهٔ ولایت پروان دایر گردید

تحت ریاست محترم الحاج مولوی میرآقا (ذبیح الله خالد) رئیس محکمهٔ مرافعهٔ پروان؛ با اشتراک قضات دواوین مرافعهٔ و شهری، قضات محاکم ولسوالی ها به تاریخ ۹ /۶ /۱۴۴۶ هـ ق جلسۀ قضائی و اداری جهت بهبود هر چه بیشتر امورات قضائی و اداری در مقر محکمهٔ مرافعهٔ دایر گردید.
جلسهٔ با تلاوت چند آیات از کلام الله مجید توسط مولوی محمد شریف (ثاقب) عضو محرر آمریت ثبت اسناد وثایق و مخزن آغاز شد؛ سپس رئیس محکمهٔ مرافعهٔ به حاضرین جلسه خوش آمدید گفت افزود، این جلسات در روند کاری روزمره قضات محترم موثر بوده، در جریان وظیفه بعضی کمی ها و کاستی های که به وجود میآید، با تبادل نظر مرفوع میگردد.
در ادامه جلسهٔ روی آجندای از قبل ترتیب شده ذیل بحث صورت گرفت:
1- پابندی به حاضری در اولویت قرار گیرد، تا زمانیکه قاضی، یا کارمند اداری محاکم ضرورت نداشته باشد، وظیفه محوله خویش را خودسرانه ترک نه نمایند، چرا که باعث سرگردانی اصحاب دعوی و مراجعین میگردد.
۲ـ طوریکه میدانید در این منصب (قضاء) ما و شما انتخاب گردیده ایم، باید به شکل درست این مسؤولیت بزرگ را به پیش برده و حکم الهی را در سرزمین الهی تطبیق و جاری نمایم.
۳ـ پرسونل قضائی، اداری و قضات محترم باید با مراجعین و اصحاب دعوی رویه نیک و سالم داشته باشند، از توهین و تحقیر اصحاب دعوی خودداری صورت گیرد، محاکم جای عدالت است نه جای توهین و تحقیر، گرچه یک تعداد مدعی و مدعی علیه به محاکم مشکل ایجاد میکنند، قضات و کارمندان اداری باز هم کوشش نمایند، تا با آنها مطابق قانون شریعت اجراآت اصولی نمایند، تا امید مردم از محاکم قطع نگردد.
۴ـ بعضی مکاتیب و احکام مقام عالی ستره محکمه، یا محکمهٔ مرافعهٔ در عرایض مراجعین برای شما فرستاده میشود، آنرا به دقت ملاحظه نموده، اگر جواب طلب یا معلومات خواسته میشود، بدون تعلل به وقت زمان معین آن دوباره به مرجعه اش روان کنيد، در غیر آن در آینده اگر کدام مسؤولیت به وجود میآید، مسؤولیت اش به دوش خود شخص تعلل کننده میباشد.
۵ـ در قسمت سرعت بخشیدن فیصله ها نهایت کوشش صورت گیرد، تا اصحاب دعوی از این ناحیه شکایت نداشته باشند.
۶ـ عرایض که در هر دیوان، یا محاکم مواصلت میورزد، در صورتیکه مربوط به آن گردد، در قدم اول آنرا در کتاب ثبت عرایض خویش ثبت نموده و بعداً در مورد رسیدگی به آن طبق اصول اجراآت نمائید.
۷ـ در قسمت ارسال استهدائیه های خویش در قدم نخست هدایت متحدالمآل شماره (۱۲۸۰ الی ۱۳۱۳) مؤرخ ۹ /۱۱ /۱۴۴۳ هـ ق ریاست محترم عمومی تدقیق و مطالعات مقام عالی ستره محکمه که قبلاً برای هر محاکم اصدار گردیده است؛ اجراآت نمائید.
۸ـ در رابطه به تائیدی نکاح خط های شرعی که از طرف محاکم ولسوالی های مربوطه ترتیب میگردد به مراجعین آن تفهیم گردد؛ تا زمانیکه یک شخص به خارج از کشور سفر نه نماید، تائیدی آن از طرف محکمهٔ مرافعهٔ ضرور نیست، چرا که نکاح خط ترتیب شده در همه ولایات کشور قابل اعتبار میباشد و متن متحدالمآل نمبر(۳۸) مؤرخ ۱۷/شعبان المعظم/۱۴۴۵ هـ ق ریاست محترم عمومی دارالانشاء مقام عالی ستره محکمه را ملاک عمل خویش قرار دهید.
همچنان در اين جلسهٔ حاضرین روی یک سلسله موضوعات و کمبودی های که در مسیر کاری روزمره شان بوجود آمده بود؛ صحبت نمودند.
در اخیر اين جلسهٔ بعد از ملاحظه مواردی که در آجنداء جلسه ذکر گردیده بود، از طرف رئیس محکمهٔ مرافعهٔ رهنمائی های که لازم بود به حاضرين مجلس ارائه گردید.
جلسهٔ با دعاء خیر توسط مولوی ربانی(شیخ) رئیس دیوان امنیت عامه محکمهٔ شهری خاتمه یافت.