توصیه های سودمند رئیس محکمۀ مرافعۀ جوزجان برای قضات محاکم آن ولایت

m_admin
پنجشنبه ۱۴۰۲/۸/۱۸ - ۱۰:۴۶
توصیه های سودمند رئیس محکمۀ مرافعۀ جوزجان برای قضات محاکم آن ولایت


روز چهارشنبه مؤرخ ۳/ ۴/ ۱۴۴۵ هـ ق تحت ریاست محترم مولوی عبدالغنی (سعید) رئیس عمومی محکمۀ مرافعۀ ولایت جوزجان در صالون ریاست آن محکمه با حضورداشت مولوی عبدالولی (نقشبندی) رئیس دیوان جزا محکمۀ مرافعه، مولوی عبدالحلیم رئیس دیوان امنیت عامۀ محکمۀ مرافعه، مولوی سیدشاه رئیس دیوان مدنی محکمۀ مرافعه، مولوی جان محمد رئیس محکمۀ ابتدائیه شهری، رؤسای دواوین محکمۀ شهری و محاکم ولسوالی‌های ده گانۀ آن ولایت مفتی ها، محررین و کارمندان جلسۀ اداری دایر گرديد. 
جلسه با تلاوت چند آیات از کلام الله مجید آغاز گردید، سپس رئیس عمومی محکمۀ مرافعۀ ولایت جوزجان آغاز سخن را با حدیث از پیامبر بزرگ اسلام حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه وسلم) نمود و گفت که در اطاعت برکت است، در نظام امارت اسلامی اطاعت یک اصل میباشد و به آن بايد عمل نمائیم، در قضاء باید قومیت وجود نداشته باشد، قاضی باید بی‌طرف قضاوت نماید و قاضی باید هر دو طرف را به صلح تشویق نماید، چون در صلح خیر است.
رئیس محکمۀ مرافعه در ادامه سخنرانی‌اش در مورد راپور های ۱۵ روزه گفت که تنظیم مراتب هر دعوی از طرف محکمۀ مربوطه در ظرف ۱۵روز حتمی است، مسؤول تأخیر آن بدون عذر معقول کسی است که سبب تعطیل آن گردیده است.
موصوف افزود، در قضایای حقوقی و جزائی مفتی صاحبان و غیره شاهدان قضاء علاوه از اینکه صلاحیت انتقاد ندارند، در بین خود هم مذاکره علنی داخل موضوع و یا خارج از موضوع کرده نمیتوانند.
وی افزود که یکی از اعضای محکمه در جریان دایر شدن محکمه حق تکلم یا یکی از طرفین دعوی اظهار رای و فکری که متعلق دعوی باشد، دلایل که تائید و یا جرم دعوی یا دفع دعوی از آن فهمیده شود را ندارند، البته بعد از توضیحات طرفین و اتمام موضوع متعلق به محاکمۀ اعضای محکمه به قاضی میتواند یکی از طرفین و یا از هر دو سوال و جواب نمائید.
رئيس محکمۀ مرافعۀ جوزجان بعداً روی موارد ذیل بحث نمود:
۱- تمام محاکم دوسیه‌های خود را در جريان ۱۵ روز الی یک ماه بررسی کنند؛ تا موضوعات مردم تأخیر نشود و همچنان دوسیه‌های که تاریخ‌اش مقدم تر از دوسیه‌های که تاریخ اش تازه میباشد باید مراعات شود.
۲- کارمندان محاکم در اوقات رسمی خود را به کارهای غیر رسمی مشغول نکنند، وقت خود را بی‌جا مصرف نکند تا اینکه اشد ضرورت نباشد، چون سرگردانی کارمندان به کارهای غیر رسمی باعث کندی کار قضاء ميشود و مراجعین به انتظار ميماند.
۳-  قاضی صاحبان در قضایای جزائی تحقیقات بیشتری را انجام نماید؛ تا که مجرم به جزای اعمال خود برسد و به غیر مجرم ناحق جزاء داده نشود.
۴- در بعضی دوسیه‌ها محاکم اصلاح خط وجود دارد، اصلاح خط متذکره از طرف محکمه مورد تائید هم قرار میگیرد ولی با وجود اينکه محکمه اصلاح خط متذکره را مد نظر بگیرد و یا پیرامون آن تحقیقات لازم را انجام دهد، محکمه مربوطه یک فیصلۀ جداگانه خویش را صادر مینماید در حالیکه در موجودیت اصلاح خط موضوع خاتمه پیدا میکند، در صورت که اصلاح خط ایجاب تحقیقات را ننماید بناءً در اين باره باید توجه صورت گیرد.
در اخیر این جلسه رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت جوزجان به حاضرین در جلسه گفت که در تصامیم خویش دقت نمائید تا عدالت را به وجه احسن انجام گردد.
جلسه با دعائیۀ خیر و فلاح مردم ولایت جوزجان خاتمه یافت.

تازه ترین اخبار

پنجشنبه ۱۴۰۳/۷/۵ - ۱۶:۲۱
Background image

زعیم امارت اسلامی افغانستان عالیقدر امیرالمؤمنین (حفظه‌الله تعالی) با شماری از مسؤولین ستره محکمه دیدار کرد

زعیم امارت اسلامی افغانستان عالیقدر امیرالمؤمنین (حفظه‌الله تعالی) به تاریخ های ٢١ و ٢٢ ماه ربیع الاول سال ١٤٤٦ ه ق با محترم شیخ محمد شریف (حقانی) رئیس عمومی تمیز مرکزی ستره محکمه،. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۴ - ۱۴:۴۰
Background image

رئيس محکمهٔ مرافعهٔ جوزجان از محکمهٔ ابتدائيۀ ولسوالی مرديان آن ولايت بازديد نمود

محترم الحاج مولوی عبدالغنی (سعید) رئیس عمومی محکمهٔ مرافعهٔ ولایت جوزجان؛ به تاريخ ۶/۳/۱۴۴۶هـ ق با همراهی مولوی عبدالقادر عضو مفتی دیوان مدنی محکمهٔ مرافعه و مدیر تحریرات آمریت اسناد و. . .

چهارشنبه ۱۴۰۳/۷/۴ - ۱۴:۳۷
Background image

سرپرست محکمهٔ مرافعهٔ پروان از محاکم ابتدائيۀ ولسوالی‌های کوه صافی و بگرام آن ولايت بازديد نمود

محترم مفتی عبدالولی (حلیم) سرپرست محکمهٔ مرافعهٔ ولایت پروان به تاريخ ۷/۳/۱۴۴۶هـ ق با همراهی محب الله (منیب) آمر حقوق و نثار احمد (احمدی) آمر تحریرات پروان از محاکم ابتدائیۀ ولسوالی‌های. . .

بازگشت به اخبار