رئيس محکمۀ مرافعۀ کاپیسا برای صلح ميان چند خانواده به ولسوالی نجراب آن ولايت سفر نمود
روز چهار شنبه مؤرخ ۱۵/ ۵/ ۱۴۴۵هـ ق محترم مولوی میرآقا مشهور به ذبیح الله (خالد) رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت کاپیسا با همراهی مفتی عبدالرؤف (سعادت) رئیس محکمۀ شهری، مفتی سراج الدین (راشد) مفتی دیوان جزا محکمۀ مرافعه و مفتی محمد قابل مفتی دیوان امنیت عامۀ محکمۀ شهری جهت صلح و آشتی میان چند خانواده که با هم مدتی طولانی نزاع داشتند؛ به منطقۀ "دره گیاوه" ولسوالی نجراب سفر نمود.
در جریان این سفر نزاع و دشمنی طولانی مدت میان چند خانواده که مدتی طولانی دوام داشت و منجر به مجروح شدن تعدادی کثیری از جوانان و زنان شده بود، بعد از سعی تلاش مصلحین منطقه و پا در میانی رئیس محکمۀ مرافعۀ ولایت کاپیسا خاتمه یافت، متخاصمین یک دیگر را به آغوش کشیدن، تعهد نمودند پس از این انشاء الله هیچ نزاع در میان مان رخ نخواهد داد.
بعداً رئیس محکمۀ مرافعه در حالیکه تعداد کثیر از باشندگان محل "گیاوه" حضور داشتند سخنرانی کرد و گفت که الحمدلله امروز حاکمیت شريعت است، حاکمان خواهان تطبیق شريعت هستند، این شريعت است برای مان می فهماند هر وقت در بین برادر مسلمان نزاع صورت میگیرد، بر مبنی آیات از قرآنکریم "والصلح خیر" اقدام به صلح نماید.
موصوف افزود، امروز ما نیز به این توصیه در هر جای در میان مسلمان نزاع وجود داشته باشد، تا حتی وسع و امکان میرسانیم، قسمیکه امروز شما مشاهده میکنید، که منطقه گیاوه دورترین نقطۀ ولسوالی نجراب است که راه صعب العبور نیز خامه است، بخاطری خیر و خوشحالی مردم در این مکان با جمع از قضات حضور یافتیم.
رئیس محکمۀ مرافعه در ادامه افزود پس از حاکمیت امارت اسلامی بر اساس هدایت امیرالمؤمنین حفظه الله که گفته است (اختلافات و نزاع که در میان اقوام و خانواده از قبل وجود دارد حل شود) تلاش بر اینست که تمام دشمنی های قبلی بین خانواده های توسط میانجیگری علماء کرام حل شود، همچنان مردم گیاوه مردم شجاع هستند و تاریخ آن برای هر یک کاپیسايی هویداست، ان شاءالله که اگر این شجاعت بیشتر در کار های نیک استفاده شود بهتر و افضل خواهد بود.
همچنان در ادامه اين ديدار، رئیس محکمۀ شهری طی سخنرانی اش گفت، در (۴۰) سال گذشته در افغانستان انقلاب جاری بود، یعنی از زمان تولدم تا قبل الفتح بجز از (۵) سال در دوران امارت اسلامی قبلی به قیادت امیر المؤمنین ملا محمد عمر (رحمه الله) دیگر هیچ انقلاب مستقل نبوده است، اکثر آن مبنی اسلامی نداشتند؛ در حالیکه (۹۹) فیصد از مردم افغانستان مسلمان هستند، اما بینش و اندیشه شان متشکل از تیوری پردازان روسیه بودند، یا امریکا و آبشخور آن از همان جا بودهاست که در افغانستان باقی نمانده اند.
وی افزود، الحمدلله امروز نظام مردمی و اسلامی حاکم شده است، کوشش دارد همرای مردم در هر نقطه از افغانستان باشد ارتباط برقرار کند، این صلح که به وقوع می پیوندد نتیجۀ سعی و تلاش رئیس محکمه و مصلحین قوم بود، خداوند متعال به هر کوشش شان اجر عظیم و اجر جزیل اعطا کند.
در اخر اين ديداز از طرف مفتی راشد مفتی دیوان جزا در بارۀ فضایل، اهمیت صلح و عواقب نیک آن یاد آوری صورت گرفت و نشست صلح با دعاء خیر به پايان رسيد.